Koncertni utrinek: Demolition Group

Zlagano sonce je zasvetilo na Planet starcev

Demolition group so kot zrel rokovski band 14. maja v Kinu Šiška svečano otvorili turnejo, s katero bodo v poletnih mesecih harali po festivalih, na jesen pa v klubih in dvoranah širom. V triintridesetih letih, po trinajstih albumih in z nebroj koncerti so zbrali dovolj impresij, izkušenj in idealov za Zlagano sonce. Njihov družbeno-politični angažma tokrat nagovarja individuum, ki mu manjka prav to.

Koncert so spoštovani startali z radijsko prijaznimi komadi nove plate, ki umirjeno uglasbeni nagovarjajo k razmisleku, a prav zbledijo ob pojačanih bobnih in rifih 99 in naprej. Zlagano sonce je sijalo uro in dlje, potem pa smo malce prelistali zgodovino, vstali in dvignili glave in doživeli dan dolgih sanj.

Posebno omembo si zasluži prav vsak član/člen benda posebej, kot zrela rock skupina pa so dečki srednje generacije trenutno nenadkriljivi. Maša se ni zaključila z Dežjem in uspavanko, posvečeni smo z nasmehom in solzo v očeh pivotirali s koncerta.

 

Vtisi iz publike:

“Dame v prvih vrstah je bolel križ, fantje pod odrom pa so imeli nepričakovan gejevski moment. To dvoje je nepovezano.” ~ Katjuša

“Trip down the memory lane. V 21-ih letih je to zame njihov 23. koncert. Blo je krasn. Na Demolišnih se vedno čaka Japance. Prišli so.” ~ Jaka

“Izmed treh današnjih koncertov, je bil ta daleč najboljši. Band ima pravo energijo.” ~ Hamo

“Demolishni so moj najljubši band, noro dobri so danes.” – Tina Chatte Noire

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.